[vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces”][vc_column][vc_single_image image=”726″ img_size=”full” alignment=”center” lazy_loading=”true”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Yararlı Kaynaklar” alignment=”left” main_heading_margin=”margin-bottom:40px;”][/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]- I. Gıda ve Beslenme Konferansı/2017 Sunumlar
Sunumlar, mevcut sitede olduğu gibi, başlıklar ve başlıkların içine gömülmüş içerikler şeklinde yerleştirilecek.
- Endüstri 4.0 Çağına Adaptasyon-Sanayi Devriminden Teknoloji Devrimine Değişimi Yönetmek – Zeynep Dereli, TINK Okulları CEO
- Tarım ve Gıda Üretiminde İnovasyonu Besleyen Ortamı Oluşturmak – Selin Arslanhan Memiş, TEPAV İnovasyon Çalışmaları Programları Direktörü
- Geleneksel Tarımın Ödünç Verme Kültüründen Tarım Tedarik Zincirinde İnovasyonu Destekleyen Finansmana Geçiş – Ömer F. Demirhan, Frankfurt Finans ve Yönetim Okulu Tarım Finansmanı Danışmanı ve Proje Yöneticisi
- Yeni Tarımsal Teknolojilerinin ve Politikalarının Verimliliğe ve Sürdürülebilir Gıdaya Etkileri – Hans C.J. Vrolijk, Wageningen Üniversitesi
- Herkes İçin Gıda – Gıda Bankası ve Gıdaya Erişim – H Serhan Süzer, Eko Grup CEO
- Tarımda Yenilikçi Su Kullanımı ve Besin Yönetimi – Doç. Dr. A. Pouyan Nejadhashemi Michigan State Üniversitesi
– II. Tarım Gıda ve Beslenme Politikaları Zirvesi/2018 Sunumlar
- “İklim değişikliğinin su kaynakları ve tarımsal verimlilik üzerindeki olumsuz etkilerini azaltacak tarımsal politikalar geliştirmek”– Dr. Suat Irmak, Nebraska Üniversitesi
- Tarım Ürünleri Tedarik Zincirinde İklim Değişikliğinin Etkileri ve Geleceği Planlamak- Ülkü Karakuş, Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Başkanı
- “Tarımsal enerji ihtiyacını alternatif enerji kaynakları ile nasıl sağlayabiliriz?” – Serhan Süzer, Eko Grup Yönetim Kurulu Başkanı
- “İklim değişimi karşısında nasıl bir sulama politikası izlenmelidir?” – Mehmet Uğur Yıldırım, DSİ Genel Müdürlüğü İşletme ve Bakım Dairesi Başkanı
- “İklim değişikliğiyle mücadelede BM FAO’nun rolü” – Sara Marjani Zadeh, BM FAO Merkezi Asya Ofisi, Su Uzmanı
- “Çiftçi bütçesinin korunmasında risk yönetim araçlarının kullanımı” – Yusuf Cemil Satoğlu, TARSİM Genel Müdürü
- “Gıda fiyatını belirleyen bileşenler nelerdir? Gıda enflasyonu nasıl tahmin edilir?”– Annemarie Kuhns,ABD Tarım Bakanlığı Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürlüğü
- “Kooperatifler, çiftçilere girdi temininde, rekabet avantajı ve ürün pazarlamada fiyat esnekliği sağlayabilir mi?” – Neptün Soyer, Köy-Koop Genel Başkanı
- “Tarım kooperatifleri Almanya modeli” – Peter Bohlen, Almanya Ankara Büyükelçiliği Gıda ve Tarım Müsteşarı
- “Dijitalleşme, çiftçilerin maliyetlerini azaltmada rol oynayabilir mi?” – Coşkun Yıldırım, Tabit A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
- “Tarla tarımında yeni teknolojiler” – Erol Eşmen,Dekalb, Teknoloji Geliştirme Lideri
- “Beslenmede davranış değişikliğini nasıl sağlarız?” – Dr. John P. Foreyt, Baylor College of Medicine
- “Egzersiz ve Obezite” – Dr. Paul Gately,Leeds Metropolitan Üniversitesi
- “Bilimin rehberliğinde, beslenmede doğrular ve doğru bilinen yanlışlar” – Roberta Re, Dünya Şeker Araştırmaları Organizasyonu Genel Müdürü
- “Beslenme sorunlarının önlenmesi: Besin ve beslenme politikaları” – Dr. Gülden Pekcan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi
- “Mega trendler ve Türk gıda ve içecek üreticileri için öneriler” – Christopher Shanahan,Frost & Sullivan Tarım ve Beslenme Global Direktörü
- “Fonksiyonel gıdalar ve yaşam kalitesi” – Dr. Muraleedharan Nair, Michigan State Üniversitesi
- “Günlük kalori miktarını aşmadan, gerekli mikro besin öğelerinin tamamı nasıl alınır?” – Gert Krabichler, Food Pharma Danışmanlık Genel Müdürü
- “Beslenmenin tarihsel yolculuğundan geleceğe bakmak” – Dr. Muhittin Tayfur, Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı
- “AB sağlık ve beslenme beyanları yönetmeliğinin arka planı” – Izabela Tanska, IGI Food Consulting
- “Yeni teknolojiler konusunda tüketicilerle nasıl bir iletişim kurulmalı?” – Daiki Ninomiya, Ajinomoto
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]