25 Mart 2022 – Cuma

09:00 – 09:30

Açış Konuşmaları
Sn. Samet Serttaş, GİFT YK Başkanı
Zeki Açıköz, TAFED YK Başkanı
Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkanı (Katılımları halinde)
Sn. Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK Başkanı (Katılımları halinde)
Sn. Prof. Dr. Vahit Kirişçi, T.C. Tarım ve Orman Bakanı (Katılımları halinde)
Sn. Mustafa Varank, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı (Katılımları halinde)
Sn. Prof. Dr. Fahrettin Koca, T.C. Sağlık Bakanı (Katılımları halinde)
Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan (Katılımları halinde)

09:30 – 10:45

Gıda üretim ve dağıtım sistemi neden değişmeli? İnovasyonun bu değişimde rolü ne olmalı? Türk gıda sanayii yenilikçiliğe açık mı?

“Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması (2019)” verileri beslenme alışkanlıklarımız hakkında ne söylüyor? (10 dakika)

Prof. Dr. Gülden Pekcan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Mevcut gıda üretim ve tüketim sisteminin çevre sağlığı ve iklim değişikliği üzerine etkisi (10 dakika)

Murat Sungur Bursa, Sürdürülebilirlik Akademisi Başkanı

 

Keynote konuşmalar- İnovasyonun dönüştürücü gücü ve gıda sektörünün inovasyon kabiliyeti, AB’nin inovasyon yol haritası Türkiye gıda sanayisinin dönüşümünü destekler mi?

Moderatör: Samet Serttaş-GİFT YK başkanı

İnovasyon toplumsal sorunların çözümünde yeterli rol oynar mı? Bir sektör nasıl ve hangi süreçlerle yenilikçiliği benimser? Gıda sektörü daha çevreci ve daha besleyici gıdalar üretmek nasıl bir inovasyon eko sistemi yaratabilir? (15 dakika)

Zeynep Dereli ve Dr. Ferhat Demir

Türkiye gıda sektörünün geçmişten günümüze ve geleceğe yenilikçilik yolculuğu

Hasan Özkan, Sunar Mısır ve Enes Örer, CEO, Oğuz Holding

Gıda sektöründe İnovasyon ile geleneksel ürünlerde katma değerli ürünler yaratıp ihraç pazarlarda marka olmak (15 Dakika)

Özen Altıparmak ve Onur Özyurt Balparmak

10:45 – 11:00

Kahve Arası ve Stant alanı açışı ve Networking

Yeni fikirler ile zenginleşen düşünce dünyamızı, besleyici atıştırmalıklar ve içecekler ile tazeleme zamanı.

11:00 – 12:30

PANEL 1

Gıda sistemi değişecekse bu değişimi kim başlatacak? Tüketicilerin değişim talebi var mı? Besleyici gıdalar erişilebilir hale gelir mi?

Moderatör: Nihal Tunçer

Tüketicinin gıda sistem değişikliği talebi var mı? Gıda satın alırken, daha besleyici ve çevreye olumsuz etkisi daha az olan gıdaların tüketimine dikkat ediyor mu? (Kamuoyu araştırma şirketi sunumu)

Fulya Durmuş Genel Müdür-Curiocity& Çiğdem Penn-Xsight Danışmanlık

Üretici ve satıcı firmalardan kendim ve çocuğum için ne talep ediyorum?

Ece Vahapoğlu, Sunucu, Yazar, Sağlıklı Yaşam Koçu

Basın Yayın Organlarının üretilen gıdaların daha besleyici ve gıda üretim sürecinin daha çevreci olması yönünde bir talebi var mı?

Yeşim Sert Karaaslan, Sağlık iletişimi Derneği Bşk. Yrd. ve Gazeteci ve İsmail Uğura, TAGYAD Başkanı

Beslenme ve Sağlık uzmanlarının sağlıklı ve besleyici gıda geliştirmede rolleri nedir, gelecekte ne olacak?

Prof.Dr.İsmet Tamer ve Dyt. Dilara Koçak

TÜBİTAK’ın gıda inovasyon eko sistemindeki rolü

Mahur Turan, TUBİTAK

Tarım ve Orman Bakanlığı gıda sisteminin dönüşümde nasıl bir rol oynamayı planlıyor?

Dr. Nevzat Birişik, TAGEM Genel Müdürü

12:30 – 14:00

Öğle yemeği ikramı

Besleyici ve yenilikçi gıdalar ile hazırlanmış Lunch Box ikramı

14:00 – 15:30

PANEL 2

Üretici ve perakende firmalar bilinçli tüketicilerin değişen taleplerini karşılamaya hazır mı? Firmalar gıda inovasyonuna istekli mi? Daha sağlıklı ve daha çevreci ürünler yolda mı?

Global firmaların inovasyon gündemi

Arda Diribaş, Danone AR&GE ve İnovasyon Direktörü

Bitki bazlı ürünler beslenme ve çevre problemlerine çözüm oluşturur mu?

Ediz Haksal, Herbalife Nutrition Genel Müdürü

Şehir hayatının hızlı yaşamında besleyici gıdaları yenilikçi paketleme teknolojileri ile nasıl sunacağız. Besleyicilikten taviz vermeden tüketime hazır gıdaları nasıl erişilebilir kılarız?

Meral Tek, Uyar Holding Pazarlama Direktörü

Tattan vazgeçmeden sevdiğimiz ürünleri daha sağlıklı yapabilme imkânı var mı? Bileşen üreticilerinin bu dönüşümdeki rolü ne olmalı?

Arzu Örsel, Cargil

Satış yerlerinin daha besleyici ve sağlıklı gıdaları tüketicileri sunmadaki sorumluluğu, Yenilikçi firmalar raflarda nasıl yer alabilir?

Elif Arabacıoğlu Kalite Müdürü-Metro AG

Gıda sanayicilerimiz AR&GE konusunda ne kadar istekli? Katma değerli ürünler üretmede yenilikçiliğin rolü nedir? AR&GE altyapısı kurmak için yeterli destek var mı?

Gürkan Anılır, CEO, TEZKİM

15:30 – 15:45

Günün yorgunluğuna iyi gelecek besinlerin sunulduğu kahve arası

15:45 – 16:15

Girişimcilere ilham veren tecrübe aktarım sunumu (Pazarlama gurusu sunumu)

Reklam ve iletişim kampanyalarının gıda seçim kararlarındaki etkisi nedir? Doğru bilgiyi tüketiciye nasıl ulaştırırız? Besleyici ürünlerin tüketici iletişimi nasıl ve hangi kanallardan yapılmalı

Prof. Dr. Ali Atıf Bir

Nasıl girişimci olurum? İnovasyon yolculuğunda beni neler bekliyor?

Cihat Alagöz ve Ussal Şahbaz

16:00 – 17:15

PANEL 3

Yenilikçi gıdalar, toplumun bir grubunu hedef alan gıdalar (sporcu gıdaları, geriatrik gıdalar vb.) Türkiye ekonomisine ne katkı sağlar? Gıda start-up firmalarının yenilikçi gıdalardaki rolü ne olacak? Finansman ve teknoloji altyapısı problemlerine çözüm önerileri

Geleceğin gıdalarını kim üretecek? Gelişen takviye edici gıdalar pazarı hangi imkanları sunuyor? (15 dakika)

Beril Koparal Ergün, Kampotu İlaç

Start-up firmalar, büyükler ile rekabet etmeye hazır mısınız? Hangi zorluklar sizi bekliyor? (15 dakika)

Emre Başar Sözen, Nilky ve Seçil Yurtseven, Mr Balky

Gıda start-up firmaları nasıl fonlayacağız? Yatırımcılar gıda sektöründe hangi ürünleri ve firmaları destekleyecek? (15 dakika)

Hande Didem Altop, YK üyesi, Ashoka and YenidenBiz.

Klasik finansman sağlayıcı banka ve fon yöneticileri yenilikçi gıda üreten start-up firmaları fonlar mı? (15 dakika)

Emin Özer, Albaraka Portföy Genel Müdürü

İngiltere ve Türkiye’de gıda inovasyonu alanında üniversite- sanayi işbirliği ve girişimcilik tecrübemin öğrettikleri ? (10 dakika)

Dr. Burçak Alp, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Sena Oyman-Puratos Global AR&GE Müdürü

Soru-Cevap (15 dakika)

17:30 – 18:30

Gıda Plus Ödül Töreni Kokteyli

18:30 – 19:30

Gıda Plus Ödül Töreni

 

  26 Mart 2022 – Cumartesi

10:45 – 11:00

Gastronomi İnovasyonuna Giriş Açılış Konuşması

Rahmi YILMAZ, TAFED İcra Kurulu Başkanı

11:00 – 11:40

Mutfakta Sürdürebilirlik

BM sürdürülebilir kalkınma hedeflerinde oteller, restoranlar ve yeme-içme işletmelerinin Mutfakta sürdürülebilirlie bakışı

Sağlıklı beslenmenin işletmeciye katacağı değer nedir geleceğe nasıl bir miras bırakacaktır.

Moderatör: Öğr. Üyesi Dr. Betül ÖZTÜRK Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı

Dream Markalar Şefi Melih DEMİREL

Gastronomi Stratejisti Dinç YILDIZ

11:40 – 12:15

SANAYİ SEMPOZYUMU

Geleneksel gıdaları yenilikçi bakış açısıyla yorumlayan alanında lider bir firmanın Türkiye’nin dört bir yanından gelecek mutfağın lider şeflerine bu alandaki en yenilikçi ürünlerini sunacağı sempozyum.

Sempozyum Konuşmacı: Dyt.Nihal Tuncer, Yayla Bakliyat

12:15 – 13:00

USTAYA DANIŞ MASASI (STAND ALANI)

Rahmi YILMAZ-TAFED İcra Kurulu Başkanı  

Dr. Öğr. Üyesi İlkay GÖK Okan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı

12:15 – 13:00

Öğle yemeği ikramı- Besleyici ve yenilikçi gıdalar ile hazırlanmış Lunch Box ikramı

13:00 – 13:45

Gastronomi sektörünün 2030 yolculuğu

 HORECA sektöründe inovasyon ile sürdürülebilirliğin temin edilmesi nasıl sağlanabilir?

2030 yılında HORECA sektöründe menüler nasıl şekillenecek? Tadından taviz vermeden sürdürülebilir ve besleyici tabaklar hazırlayabilecek miyiz?

 Catering sektöründe yenilikçi uygulamalar ile sağlıklı beslenirken çevreye duyarlı erişilebilir

Gastronomi sektörünün 2030 yolculuğunda basının rolü menüler oluşturulabilir mi,

İnovatif gastronomide yenilikçi sunum anlayışı

Modaratör: Şef Murat İlke Özipek, Gastronometro

Sevdil YILDIRIM, Tahsildaroğlu, CEO,

Cüneyt Asan, Gurme, Günaydın Restoranları Kurucusu

Şemsettin Hancı, CEO, Aşhan Yemek,

Tuba İlze, Dünya Gazetesi, İyilik Sağlık dergisi Yayın Yönetmeni

Erbil Aşkan, BONNA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

13:45 – 14:30

WORKSHOP

TAFED Milli Takım Ekibinden Ayur Veda Beslenme Uygulamaları

Öğr. Üyesi Mehtap YÜCEL GÜNGÖR Eskisehir Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü Öğretim Üyesi, TAFED eğitim kordinatör yrd.

Ozan GÜNGÖR, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü Öğr. Gör. ve Türkiye Aşçılar Milli Takımlar Direktörü

14:30 – 14:45

Günün yorgunluğuna iyi gelecek besinlerin sunulduğu kahve arası

14:45 – 15:30

Gastronomi İnovasyonu

Toplum sağlığının korunması ve beslenmenin geliştirilmesi için gastronomi sektörü 2030 yılına kadar nasıl bir dönüşüm geçirmeli, bütüncül bir bakış açısıyla HORECA sektörü ne gibi yeni uygulamalar ile dönüşecek? Gelecek 10 yılda şefleri neler bekliyor?

Geleceğin Sağlıklı gıdalarının inovasyonun da gastronominin önemi,

Moderatör: Ertürk Görman-Healthy Life Gastronomi YK Başkanı

Rahmi YILMAZ-TAFED İcra Kurulu Başkanı

Ozan GÜNGÖR, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü Öğr. Gör. ve Türkiye Aşçılar Milli Takımlar Direktörü

Öğr. Üyesi Mehtap YÜCEL GÜNGÖR Eskisehir Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü Öğretim Üyesi, TAFED eğitim kordinatör yrd.

Dr. Öğretim Üyesi İlkay GÖK Okan Üniversitesi Gastronomive Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı

17:30 – 16:30

TAFED Milli Takım Ekibinden YAYLA Bakliyat İle Fit Reçeteler

Osman KAZANCI, Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü Öğretim Görevlisi

Öğretim Üyesi Esen KARACA İzmir Demokrasi Üniversitesi Öğretim Üyesi

16:30

Toplu Fotoğraf Çekimi ve Kapanış


Gıda+ Başvuru Formu için